top of page

Verander je leven door meer bewust te zijn

Hoi daar aan de overkant,


In deze blog wil ik met je delen hoe je je leven kunt veranderen door bewust te zijn. Ik wens je veel lees plezier. Als je na het lezen vragen hebt, stuur me dan een mailtje yogistalindsey@hotmail.com of via instagram.


Toen ik begon met yoga, was ik niet van plan om mijn leven te veranderen. Ik wilde gewoon minder stress hebben tijdens mijn examens. Maar toen kwamen de paniekaanvallen en ik was zo bang om mijn huis uit te komen. Op dat moment wist ik dat er iets moest veranderen, dat ik een betere versie van mezelf wilde worden, mezelf wilde verbeteren en mezelf wilde laten groeien. Ik ging naar een therapeut. Ze gaf me boeken om te lezen en opdrachten om te doen. Toen de therapie klaar was, wilde ik meer weten over hoe ik mezelf kon laten groeien. Dus bestelde ik mijn eerste yogatijdschrift. Nadat ik dit een paar maanden had ontvangen, las ik een geweldig interview over een mindfulness safari retraite. Ik las de magische woorden: "verander je leven", ik was geïntrigeerd door deze woorden. Dat was wat ik nodig had om te groeien. Ik boekte de retraite en het was een geweldige reis. Toen ik in het vliegtuig stapte, kreeg ik een enorme paniekaanval. Het ene moment stond ik op het punt om tegen de stewardess te zeggen dat ik het vliegtuig uit moest. Ik wist dat als ik uit het vliegtuig zou stappen, de paniekaanval zou stoppen, maar dat het ook zou betekenen dat de persoonlijke groei zou stoppen en dat ik niet uit mijn comfortzone zou komen. Dus zat ik ongeveer 6 uur in het vliegtuig met angst- en paniekaanvallen, maar het was het waard. Ik kwam terug als een betere versie van mezelf. Ik was kalmer, meer ontspannen en ik wist dat ik stap voor stap alles zou bereiken.

Na een tijdje kwam ik in hetzelfde patroon van angstige gevoelens terecht. Ik dacht: "wat gebeurt er? Het ging goed met me". Op dat moment zag ik het patroon niet, ik was me niet bewust van wat er in mijn lichaam en geest gebeurde. Dus ging ik weer op zoek naar verschillende dingen die me zouden helpen om de angst los te laten. Ik begon meer yoga te doen, elke ochtend te mediteren, verschillende boeken te lezen,... de lijst gaat maar door. Na een tijdje voelde ik me rustiger, ontspannen, goed in mijn lichaam en geest. Dit bleef zich op verschillende momenten herhalen.

Dus elke keer als ik me angstig voelde in het verleden, zocht ik boeken om te lezen met verschillende onderwerpen, volgde ik lerarenopleidingen, boekte ik verschillende retraites,.... Allemaal om me van de angst af te helpen. Ik dacht dat het me op magische wijze zou genezen, maar dat was niet zo. In mijn zoektocht heb ik één ding gevonden dat mijn leven heeft veranderd. En dat is BEWUSTZIJN.


Wat is bewustzijn?

Bewustzijn betekent dat je in het huidige moment bent. Bewust zijn geeft je de mogelijkheid om te kijken naar wat er om je heen gebeurt, in je geest of in je lichaam. Probeer te observeren, besteed aandacht aan alle negatieve gedachten of dingen die in je geest of je lichaam gebeuren..


Zie patronen

Probeer te zien wat je triggers zijn die de negatieve spiraal van gedachten, lichaamsziekte, angst, ... verzoorzaken. Als je je bewust bent van wat je triggert, schrijf dit danop een stuk papier of in je dagboek op. Schrijf op wat je voelt en wat je aan het doen bent op het moment en daarvoor. Misschien ook dingen uit het verleden. Schrijf het hele verdomde ding op. Je kunt de oefening niet verkeerd doen.

Lees dan na een tijdje alle papieren uit het verleden terug. Wat zie je? Zijn er dingen of triggers die steeds terugkomen? Probeer ze te analyseren. Je zult nu de patronen zien van wat jou triggert of waar je last van hebt.

Dus het volgende wat je moet doen is het negatieve gevoel, de negatieve gedachte,... erkennen, herkennen wanneer je ze hebt. Dit is het moment waarop we de negatieve cyclus kunnen doorbreken.


Oefening

Stap 1: wee je bewust en herken de negatieve gedachte, het negatieve gevoel of het negatieve patroon.

Stap 2: herken en erken het. Wees lief voor jezelf, bedank jezelf en vergeef jezelf vooral. Je kunt de mantra zeggen: "dankjewel lichaam/geest/spirit dat je me dit hebt laten zien. Ik vergeef mezelf dat ik deze gedachte, dit gevoel,... heb".

Stap 3: kun je opnieuw kiezen hoe je je wilt voelen, welke gedachten je wil hebben? Denk erover na.


Blijf deze oefening herhalen


Ik hoop dat dit je helpt op je reis en hou vol.


Fijne dag en Namasté van Yogista,Commentaires


bottom of page