top of page

Het is oké om je even niet oké te voelen

Hey daar aan de overzijde,


Weer een nieuwe maandag, dus ook weer een nieuwe blog. Deze week wil ik even praten over dat het oké is om je soms niet goed te voelen in je vel. In de wereld gebeuren nu dingen waar we geen controle over hebben zoals Covid-19, relatiebreuken, het even niet meer goed weten, weinig zelfvertrouwen hebben,… We kunnen zo nog even doorgaan met het lijstje.


Door al deze omstandigheden is het dus normaal dat je dan even minder lekker zit in je vel. Als ik je één gouden raad mag geven:

“Herken het, accepteer het en laat het er even zijn, zorg er wel voor je niet laat mee slepen door het gevoel”.

Als jij op dat moment geen zin hebt om buiten te komen of om lekker even niets te doen, doe dit dan zeker. Luister naar je eigen gevoel, jouw lichaam. Jij weet wat het beste is voor jou.


Ik kan je wel vertellen wat mij helpt om alles een plaatsje te geven. Ik schrijf mijn gevoelens en gedachten op in een schriftje. Nog een andere tip die mij ook helpt is om te praten met iemand die je vertrouwt en waar je, je goed bij voelt. Je kan ook eventueel naar een therapeut gaan die je vertrouwt. Het is belangrijk om een manier te zoeken die echt bij jou past. Alleen zo kan het jou helpen.


“Weet dat dit gevoel maar tijdelijk is”.

en heel belangrijkTips om je even beter te voelen

Als je het allemaal een plaatsje hebt gegeven kan je volgende ideeen gebruiken om je weer wat beter te laten voelen:

  • Denk aan positieve dingen.

  • Ga leuke dingen doen waarvan je weet dat je ook echt ontspant: dansen, film kijken, met vrienden afspreken, welnessen, in bad gaan,… de lijst is eindeloos.

  • Stap op je yogamat.

  • Bel iemand op en vraag wat je voor hem/haar kan betekenen, zo verleg je, je eigen op iemand anders en iemand helpen is toch altijd leuk.

  • Doe een sportieve activiteit: lopen, wandelen, fietsen, zwemmen,.. zolang je er maar van ontspant.

  • Stel een doel voor vandaag en voer deze meteen uit. Iets wat jou een voldaan gevoel geeft. Vb een compliment geven aan iemand, iets leuk doen voor iemand anders,…

En voor je het weet voel je jezelf al veel beter.


Als ik jou ergens mee kan helpen, laat maar weten.


Fijne maandag!

Namasté Lindsey

Comments


bottom of page